skip to Main Content
✓ 40 jaar ervaring ✓ 24 maanden garantie ✓ Geen transportkosten ✓ GRATIS advies
Contact | Advies nodig? 085 - 104 7209 Mijn Account

Brandkasten info over bescherming tegen: brand voor papier en informatiedragers en inbraak voor geld, sieraden en kostbaarheden.

Brandkasten info voor het veilig opbergen van uw documenten, geld of welke kostbaarheden ook. Uw waardevolle bezittingen veilig bewaren in een gecertificeerde kluis of safe. Brandkasten of brandwerende safes beschermen tegen hoge temperaturen en inbraakwerende kluizen beschermen tegen (inbrekers) geweld van buitenaf. Voor het kiezen van de juiste oplossing is het belangrijk om eerst vast te stellen wat u in een kluis veilig wilt stellen. Papieren en documenten, data en informatiedragers of geld en kostbaarheden zoals sieraden. Voor papier en data gaat het om brandwering (tot maximaal 2 uur). Voor geld en sieraden is het belangrijk te weten voor welke maximale waarde er opgeborgen moet worden. Kluizen zijn ingedeeld in diverse klassen, waardeberging variërend van €2.500 tot €250.000. Als de juiste waardeberging is gekozen en de kluis op de juiste manier is verankerd dan zit u safe.

Documentenkluis
inbraakwerende-kluizen

Inbraakwerende brandkasten

Elk bedrijf en ook particulier heeft wel documenten of kostbaarheden die erg belangrijk of waardevol zijn. Dit kan geld zijn, maar ook belangrijke documenten of andere kostbaarheden. Verschillende brandkasten die wij aanbieden zijn naast brandwerend ook inbraakwerend. Deze kluizen en safes bieden naast brandwering een hoge mate van bescherming tegen inbrekers. Daarnaast kunnen de brandkasten en kluizen van Bos Kluizen worden verankerd (voorschrift van verzekeraars) aan de vloer en/of wand. Uw belangrijke spullen blijven op deze manier uit de handen van mensen die hier geen recht op hebben! Schaf één van onze brandkasten aan!

Bekijk ons assortiment brandkasten.

Brandwerende kasten

De manier waarop onze brandkasten bescherming bieden is door middel van brandwerende constructie en brandwerend materiaal. Dit zorgt er voor dat de temperatuur voor papier niet boven 175º en voor data niet boven 50º komt zodat de inhoud van de brandkasten niet wordt aangetast. De tijd waartegen de brandkasten beschermd zijn tegen te hoge temperaturen is afhankelijk van het type brandkast. Dat varieert van 0,5uur en 1uur tot  2uur. De meeste kluizen die Bos Kluizen aanbied zijn getest en gecertificeerd volgens Europese normeringen zoals bijvoorbeeld EN1047-1 en UL72. Daarnaast is en deel van onze safes  voorzien van het label van het toonaangevende Europese instituut het ECB-S. Dit label wordt meer en meer vereist door de verzekeraars.

Bekijk ons assortiment brandkasten.
inbraakwerende-kluizen

Altijd veilig achter slot en grendel.

Uw brandkast safe of kluis wordt afgesloten door middel van een slot, naar keuze een dubbelbaard sleutelslot of elektronisch slot. Kiest u voor een elektronisch slot dan kunt u de kluis openen door middel van een door uzelf vrij instelbare code. Dit kluisslot kunt u zelf instellen zodat u de enige bent die de code weet. Een brandkast is één van de veiligste manieren om uw waardevolle zaken in op te bergen. Bestel een brandkast bij Bos Systemen of neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende soorten brandkasten!

Back To Top