skip to Main Content
✓ 40 jaar ervaring ✓ 24 maanden garantie ✓ Geen transportkosten ✓ GRATIS advies
Contact | Advies nodig? 085 - 104 7209 Mijn Account

Alles over brandwerende kluizen

Met deze informatie over brandwerende kluizen helpen wij u de juiste kluis te vinden. In een brandkast zijn uw bezittingen veilig en beschermd tegen brand. De bescherming van een brandwerende kluis is gebaseerd op diverse Europese normen. Er zijn verschillende certificeringen, bijvoorbeeld NT Fire 017 en EN 1047-1. Verder is de keuze hoe lang uw bezittingen beschermd moeten worden 30, 60 of 120 minuten.

Wat moet u beschermen?

Belangrijk wat u moet beschermen? Belangrijke papieren, data, media of ook kostbare spullen met een onvervangbare emotionele of financiële waarde? Data en informatiedragers beschadigen boven 50 en papier boven 175 . Met de juiste kluis beveiligd u uw documenten of informatiedragers optimaal.

Documentenkluis

Certificering

Het is verder van belang dat u een brandwerende kluis kiest die gecertificeerd is. Een belangrijk deel van ons assortiment is ECB-S gecertificeerd. De ECB-S certificering houd in, dat kluizen of safes gecontroleerd worden geproduceerd en onafhankelijk getest. Bekijk voor de Europese normen de informatiekaart brandwerendheid.

Download de informatiekaart brandwerende kluizen (PDF)

Verzekeraars

Het ECB-S keurmerk voorkomt nare verrassingen in geval van schade. Verzekeraars conformeren zich steeds meer met de hoge eisen die ECB-S gecertificeerde producten bieden.

Onze tip: Master Lock LTW

De Master Lock LTW is een brandwerende kluis die beschermd tegen brand voor papier en ook voor informatiedragers. De kluis is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Lees meer over dit product
ecb-s-label

Soorten brandwerende kluizen

Er bestaan verschillende soorten brandwerende kluizen en safes. Bij Bos Kluizen hebben wij onder andere brandwerende kluizen voor papier zoals contracten, verzekeringspolissen enz. En voor data, informatiedragers, zoals cd’s, een harddisk of laptop etc. Alle kluizen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Bekijk ons assortiment en ontdek de vele mogelijkheden.

Back To Top